2019-07-17
同男朋友好中意在大埔舊墟直街食dinner,八妹雞煲未去過,見佢個裝修咁得意,就入去試下,好彩我們早入去,有個4人位可以坐☺️最出名係個雞煲,所以叫咗半隻黎試。叫咗微辣,係偏麻辣,所以越食越惹味,雞肉好嫩滑,份量都多。差唔多食完可以自己加湯汁(侍應會自動自覺refill個壺),唔使下下叫侍應加水咁麻煩最amazing既係飲品好大杯😂凍檸柑桔$32,酸酸咪咪係幾好飲。天地壹號蘋果醋就幫助消化~響鈴好脆,同埋賣相靚,好似朵花蟹柳好大條墨汁墨魚丸,有gimmick我男友㨂咗我唔知,一食落口發現原來係wasabi貢丸😂好新奇呀,個combination又ok喎,可以偷偷點黎惡搞朋友😂有手指公的海鮮芝士豆腐同芝士小籠包,我比較中意前者,口感好軟熟,重點係即食或放入邊爐兩者皆可,好好味元貝夠新鮮牛肉,我做完天灸無食到,男友話幾好食羊肉片就陣羊騷味濃,好正,肉質又靚我中意食黑豚肉片,薄切好易熟娃娃菜有5根,都Ok,最後食吸晒啲湯汁好正
響鈴好脆,同埋賣相靚,好似朵花
蟹柳好大條
墨汁墨魚丸,有gimmick
元貝夠新鮮
牛肉,我做完天灸無食到,男友話幾好食
羊肉片就陣羊騷味濃,好正,肉質又靚
我中意食黑豚肉片,薄切好易熟
娃娃菜有5根,都Ok,最後食吸晒啲湯汁好正