2023-10-22
泰豬鍋真係第一次聽呀!!見到小火山,決定今日去試下🤣Mookata:有得燒有得滾,簡單黎講就係有燒肉又有得打邊爐🤣🤣入面裝修好靚,好似去camping 咁!好多吊燈,又木系!!見到佢有台有咪,應該都有live band 不過今晚我就無😆坐底一陣間有蝦片俾你任食,啱哂同朋友黎吹水嘆啤酒🤭小火山經典泰豬鍋拼盤 $238個鍋我哋叫咗牛尾湯+椰汁雞湯!椰汁雞👍🏼👍🏼唔會好淡,而且有淡淡冬陰公味!好正!邊爐前飲啖😝有好多唔同種類豬肉!分別係手切豬頸肉,北海道米豚,波蘭無激素豬腩片,黑毛豬梅花肉🤩豬頸肉同梅花肉食得最開心!!豬頸肉厚切,燒完都好juicy!!梅花肉啲紋靚到,又唔會好鞋,好食!三味刺身一口杯盛合 $138兩個人食啱啱好👍🏼有3類,每樣有2個,啱啱好😝有三文魚,生蝦,生蠔!生蠔好有驚喜🥰一啲都唔腥,上面放咗炸蒜片同一個醬(甜甜地辣辣地)好新穎個感覺🫶🏻生菜 $28新鮮粟米 $28正常!粟米超甜!!吸哂啲湯味🤩泰式梅花豬肉片 $68見好多人推!有隻蛋係面,店員教我地要mix咗先再放落火鍋個邊!好好食🤭滑咗同口感有分別!不過如果可以多幾塊就好啦😝蝶豆花芒果糯米飯 $38好靚咼!好似一舊壽司
坐底一陣間有蝦片俾你任食,啱哂同朋友黎吹水嘆啤酒🤭
小火山經典泰豬鍋拼盤 $238
三味刺身一口杯盛合 $138
生菜 $28
新鮮粟米 $28
正常!粟米超甜!!吸哂啲湯味🤩
泰式梅花豬肉片 $68
蝶豆花芒果糯米飯 $38
好靚咼!好似一舊壽司咁,好啱打卡!椰漿略略覺得唔夠多😗
椰青 $48
做緊限時優惠,所以即刻點!無咁熱氣🤣