2006-06-24 2 浏览
呢間舖在西九龍中心立足了很長時間,近排裝修過。原本上星期已經想和朋友去食,不過上次朋友就有張樓上聚滿庭的coupon,所以才轉移陣地。今個星期再有機會來西九龍中心食飯,就揀去食拉麵。新裝修,紅紅綠綠的,顏色幾搶眼,而且七點鐘到達已經幾多人,心想都不會太差罷!見佢價錢都唔貴,兩個人決定要三個菜share食。order了鮮肉水餃、上海粗炒及炒年糕。鮮肉水餃最先送上,第一個感覺唔係個水餃賣相得唔得,而是個碗古古怪怪,鈄埋一邊咁,懶有特色,我就唔多buy佢。水餃有六隻,幾大隻,不過皮好厚,肉亦好實,唔好食。跟住既上海粗炒就可以,起碼夠味又足料。最後的炒年糕賣相好似上海粗炒,驟眼看來還以為送錯。論味道,炒年糕確實唔多夠班,同一些上海老店比真是差之千里。