2021-09-25
💡 裝修精緻玩味十足「麻麻地」尖沙咀餐廳非常多,但搵到一間裝修咁比貨,玩味十足嘅餐廳真係好少見,而且味道又好食,岩曬同朋友聚舊chill下。🍽 點解個個都叫軟殼蟹比薩架軟殼蟹就食得多,但原隻係pizza上面真係第一次見,真係好吸睛。軟殼蟹炸到好香脆,入面仲係好多肉🦀pizza係薄批,好香脆,而且表面滿佈芝士同千島醬,加上菠蘿、蟹柳等,口感好豐富。🍽辣架傻豬豬豬頸肉泰式肉碎日本蛋包飯一開始比佢個名吸引左,傻豬豬!蛋包飯比我想象中大,份量好多。上枱已經嗅到陣陣香味。豬頸肉好入味,配料有九層塔同辣椒,所以食落辣辣地好惹味,愈食愈開胃。另外,有好多肉碎鋪起面,夾雜泰味,fusion得嚟好食。而且,雞蛋係用上日本,所以食落好幼滑,好香蛋味。🍽Dirty個杯好精緻,整得好靚。奶同啡層次分明,咖啡香濃,幼滑,表現出色!ps/平日去都幾多日,而且有限時1.5hrs。建議可以預早book位。餐廳裝修亦非常特別,雖然價錢有少少貴,但份量相對都好多,覺得物有所值。
🍽 點解個個都叫軟殼蟹比薩架
🍽辣架傻豬豬豬頸肉泰式肉碎日本蛋包飯