2017-04-07 171 浏览
同朋友約食飯 見到熨斗達人嘅裝修咁靚 決定入去食 佢連個餐牌都好靚有用心設計 當然啦價錢同靚唔靚係成正比嘅 比平時嘅韓國餐廳貴少少 但係有得坐得舒服啲係唔錯嘅~濟州黑毛豬- 五花腩其實我人生無點食過黑毛豬 肉質來講 唔係特別鬆軟 係有啲咬口 比一般嘅肉彈牙 但係豬肉既鮮味真係特出啲 五花腩嘅花紋非常之靚 燒既時候聽到滋滋聲~~正 待應會幫你燒 所以唔使擔心咁厚既燒肉會唔熟 而個熨斗既作用就出來 係壓住舊肉 餐廳會提供生菜 唔洗額外比錢 不錯!但今次反而少用生菜夾 因為我覺得就咁食已經好好食慶州青木瓜沙律感覺有啲似泰國既木瓜沙律 不過酸左啲 如果係咁食燒肉 再食一兩啖有清新既感覺 不過真係適合鐘意食酸野既人金仔炸雞飯呢個就正啊 啲炸雞又多juicy 仲有秘制醬汁 有啲似千島沙律醬 好好味 啲飯係珍珠米 成個都好味!

濟州黑毛豬- 五花腩
其實我人生無點食過黑毛豬