2017-11-16 69 浏览
今日男朋友帶咗我去尖沙咀,食飯時間去左天文台圍道,佢book左呢間靚靚日本餐廳俾驚喜我。餐廳充滿日式氣氛,周圍都係木嘅裝飾,感覺舒服。佢而家做緊優惠,雞嘅串燒買一送一, 而且有一個套餐可以用AE卡仲有五折優惠。點了雞腎串同雞絞肉冬菇串, 廿幾蚊有兩串都幾抵, 雞腎好食,又吾會燒得太硬,好爽口,正。點了兩個小食,一個係蟹膏豆腐,一個係脆炸雞軟骨,先上了雞軟骨,好脆,即叫即整,好正,份量仲好多。蟹膏豆腐第一次食,好香蟹味,咸咸地嘅。兩個魚生飯都落足料, 藍鮨吞拿油甘左口裙邊丼 同藍鮨吞拿雜錦魚生丼,雜錦丼的魚生係一粒粒嘅,不過有較多嘅魚生款式,所以食落口感豐富 ,而油甘左口裙邊丼就係一塊塊魚生厚切咁上,所以食落更加滋味,好新鮮,吞拿沒有根,肥瘦適中,吾錯。價錢以為很貴,但原來很平民,今晚兩人晚飯,五百元多d,服務環境又一流,一定再嚟,真係好驚喜丫。