2021-05-16
⿻⿻ 𝘕𝘰 𝘔𝘰𝘯𝘦𝘺 𝘚𝘰 𝘓𝘰𝘯𝘦𝘭𝘺 𓏲𓏱𓏭𓏭呢間mamaday嘅姐妹店開咗係旺角TOP嘅四樓 超級大間好多位 (*´∇︎`*)裝修風格好特別 好鮮艷嘅色調加上復古嘅擺設 餐廳大到有唔同area 每個都有獨特嘅裝修特色 中意打卡一定要嚟!Menu同mamaday一樣超有創意 無論係菜色定係起名都夠特別 好多款都係將各個亞洲國家嘅特色菜搭配製作出嘅fusion 連嘢飲都夠創新 木瓜蜂蜜花椒milkshake同牛油果芒果芫茜frappe都好吸引~今次試嘅第一個starter係口水牛面珠同麻辣八爪魚 好有麻香 牛肉整到他他咁配上切碎嘅八爪魚 將兩種最清爽嘅前菜混合咗夠晒開胃拼盤有冬陰公炸飯波、腐皮扎肉、秋葵蝦同薯條 份量幾大下 炸飯波出面香脆入面係軟糯嘅米飯 加上冬陰公味好食 秋葵搭配蝦有種煎釀三寶嘅感覺啖啖蟹肉擔擔飯係擔擔麵味嘅蟹肉炒飯 蟹肉份量唔少 飯索咗麻辣花椒味 試咗個叫番薯愛話梅嘅milkshake 蜜甜嘅番薯味同話梅嘅咸酸意外地夾 質地夠濃厚 飲咗就停唔到口𓏲𓏱𓏭𓏭口水牛面珠配麻辣八爪魚花生碎 $108貧窮是寂寞拼盤 $96啖啖蟹肉擔擔飯 $136番薯愛話梅 $44
𝘕𝘰 𝘔𝘰𝘯𝘦𝘺 𝘚𝘰 𝘓𝘰𝘯𝘦𝘭𝘺
𓏲𓏱𓏭𓏭