2018-04-04
今日睇完報導 問雞皮同肉中間既啫喱物體係咩黎,醫生👩⚕️話原來果層係骨膠原,多數只係出現係海南雞或凍雞既煮法,個心好想食海南雞 補補最近因天氣變 ,dry 爆既皮膚。 點知媽就約我去食18少(其實人地明明叫做少爺18,不過阿媽既品牌障礙愈黎愈嚴重,由佢)去到店內,已俾佢既環境吸引,真係好靚既環境 ,餐具都好精緻 ,令人心情好愉快。同媽叫左招牌海南雞飯同埋海鮮喇沙。雞好滑,油飯夠香 不過我厭佢唔夠熱 。但個湯都好好味,落左杞子好香甜。 醬汁都唔錯 不過性價比差小小 因為都要成$98一碟。 海鮮喇沙 湯勁椰香 好濃 好好味 可惜我唔係好食到辣,所以只可以淺嚐 ,其他交晒俾媽媽。 不過都有小驚喜 ,佢係有兩款麵配埋一齊,的確唔錯,唔會全油麵咁油膩。 最後兩個吃貨,見到有榴槤產品 雙眼發光。 佢配班蘭呢個做法好特別 ,第一次食,雖然一上台果陣,媽媽話咁就$58 , 唔抵,但個人覺得好欣賞佢既配搭 ,中間係榴槤雪糕 好冰好正,只係略略可惜係佢榴槤味唔夠,外面pancake 可再熱點同鬆軟小小,突顯番個對比,相信會更加好味。呢家店上菜好快,呢個都係一驚喜。
同媽叫左招牌海南雞飯同埋海鮮喇沙。
呢家店上菜好快,呢個都係一驚喜。