2015-11-08 913 浏览
由澳洲黎既朋友第一次黎香港,点名想食韩烧!星期日既夜晚又要好味又要坐得舒服既韩烧真心只系谂到清进洞!其实本人不太喜欢韩菜,太多肉!所以清进洞都系间唔中黎下,不过每次黎清进洞都唔会令人失望!环境舒适唔在讲,至少坐得舒舒服服店员亦笑容满面!佢地仲成日走黎帮我地烧教我地点食唔同既菜。今次饮品拣左米酒但味道我自己就唔太喜欢(都系钟意上月喺釜山饮既米酒),韩烧主打都系牛肋骨、牛脷、牛肉同埋鸡肉!另外点左个kimchi 薄饼又香口又好味!但今晚最令我惊喜既都系佢既酱油蟹!事缘十年冇去过韩国既我一直都好想试下酱酒蟹,但又好怕唔干净会食物中毒!估唔到清进洞都有serve,只系$350 有两只,我地就二话不说点黎试下。我地两个加鬼佬朋友仔食得津津有味,原来酱油蟹系几鲜甜但都几鬼咸,但加埋白饭一齐食就一流!其实如果唔系一向对清进洞食物品质有信心都唔敢随便点黎试👍🏻最后佢地老板竟然送多样野俾我地食,虽然只系蒸蛋但放喺石窝入面上枱时入面仲炸炸声,之后再点埋刚刚酱油蟹既汁原来咁好味!我地三个食到捧住个肚离开☺️

老板送既石头窝蛋,沾埋酱油蟹个汁一流👍🏻
好好味既酱油蟹,连外国人都食到停唔到口!
老板送既石头窝蛋,沾埋酱油蟹个汁一流👍🏻
好好味既酱油蟹,连外国人都食到停唔到口!
  • 酱酒蟹
  • 韩烧牛脷