2018-03-28 31 浏览
係荃灣西工作,成日都會尋覓附近既新餐廳,今次比我發現百悅坊新開既呢間日式丼店。大丼屋厚燒玉子 $18兩大件厚切玉子,質感紮實,外表燒得焦香,味道香甜。季節蔬菜天婦羅 $48炸漿非常簿,炸過既蔬菜仲好juicy,沾上天婦羅汁,一啲都唔油膩。最鍾意茄子,外脆內軟,仲有點清甜。日式叉燒爆丼 $68賣相好震撼既丼飯,平時食拉麵得兩三塊既日式叉燒,而家係舖到滿一滿。叉燒有濃濃醬汁味,脂肪同肉層次分明,入口溶化,配合飽滿既白飯,啖啖滿足。巨型富士山丼 $188令人注目既富士山丼,係一個雜錦剌身丼,賣相吸引。吞拿魚腩蓉、三文魚籽及青瓜絲同白飯拌暈,成個配搭好fresh,味道同口感都好豐富。原片海膽味道鮮甜,好creamy,無異味。牡丹蝦大大隻,肉質晶瑩通透。呢到雖然唔係咩大商場舖,但地點都幾易搵,下次一於叫埋同事再黎食多次。

大丼屋厚燒玉子 $18
兩大件厚切玉子,質感紮實,外表燒得焦香,味道香甜。

季節蔬菜天婦羅 $48

日式叉燒爆丼 $68

巨型富士山丼 $188
令人注目既富士山丼,係一個雜錦剌身丼,賣相吸引。
原片海膽味道鮮甜,好creamy,無異味。
牡丹蝦大大隻,肉質晶瑩通透。

2018-03-23