2021-11-01
打完針行經始創中心,被呢間店舖既名字吸引到,店名叫「我想和你無所事事」,飲品名都好特別,古靈精怪既飲品名稱很吸睛,再睇返飲品成份,很多種都會添加新鮮水果,感覺很健康!我和朋友分別根據排行榜點了「不分青紅皂白白桃火龍果烏龍茶」$34及「是諗但泰式珍珠奶茶」$32▫️不分青紅皂白白桃火龍果烏龍茶-半糖少冰($34)位於排行榜首位,飲品嘅包裝很討好,顏色好艷麗,飲落好清新,仲有啖啖果肉,雖然我呢一杯飲品冇人地網上分享嘅圖片那樣層次分明,但是味道依然好好!烏龍茶味唔會被白桃同埋火龍果遮蓋,依然可以感受到兩種生果的味道,以及屬於烏龍茶嘅味道!▫️是諗但泰式珍珠奶茶 -無糖走冰($32)朋友表示好耐都冇去旅行有啲掛住泰國嘅泰式奶茶,見到位於排行榜第四位嘅飲品就二話不說即刻點左,但係佢就叫咗無糖加走冰!泰式奶茶一向出名甜嘅,走咗甜之後朋友表示味道始終爭少少,下次如果叫返少甜應該會好啲,珍珠很煙韌,茶味都剛好,唯一就係唔夠甜!(鬼叫佢叫咗無糖咩)
▫️不分青紅皂白白桃火龍果烏龍茶
-半糖少冰($34)
▫️是諗但泰式珍珠奶茶
-無糖走冰($32)