難得同朋友聚會,見最近有報導介紹麻神,睇相好似環境食物都幾正,但食過呢次就算請我都一定唔會再去,真係勁嬲!首先食物味道係不過不失,份量偏少,但去之前都知唔係平價邊爐路線,所以冇太介意。不過,食到中途,突然見到一隻曱甴喺我哋個位連住嗰幅牆上面行,直情就喺正我朋友隔籬,超級驚恐!我哋即刻叫職員幫我地捉隻曱甴,但佢哋捉完之後就冇為我哋作其他安排(如轉位),當時我哋心入面都少少不安但都照坐返,以為係偶一為之。點知15分鐘後,我聽到朋友叫咗出嚟,原來又出現另一隻曱甴,今次仲要係喺枱面,快速經過埋我哋啲餐具同杯!我哋嚇到即刻彈起身,急忙叫職員處理,職員處理咗曱甴之後就行開咗,然後我哋就呆企咗5分鐘以上。跟住就有個職員話幫我哋轉枱,但見完兩隻曱甴之後點會想再食,諗起都反胃!然後好快就有另一位職員就咁拎張單出嚟叫我哋埋單,而當時一句道歉一聲交代都冇!!有位自稱老闆嘅男人出現,然後用非常惡劣嘅態度話最多只可以俾88折我哋,仲話:「咁你哋想點啊?你哋都食到7788啦,咁你第一次出現曱甴嗰陣仲食?嗰時咪可以幫你waive哂成張單囉」我哋勁一頭霧水,依家係你再出現第二隻曱甴,講到我哋唔想俾錢咁。呢個負責人雖然

有位自稱老闆嘅男人出現,然後用非常惡劣嘅態度話最多只可以俾88折我哋,仲話:「咁你哋想點啊?你哋都食到7788啦,咁你第一次出現曱甴嗰陣仲食?嗰時咪可以幫你waive哂成張單囉」我哋勁一頭霧水,依家係你再出現第二隻曱甴,講到我哋唔想俾錢咁。呢個負責人雖然有口講過唔好意思,但態度毫無歉意,仲責怪返我哋!講咗一陣,呢位自稱負責人嘅男人,忽然話自己唔係餐廳老闆,只係路過,叫咗個普通職員同我哋處理。

然後就有一個自稱負責人嘅女人出黎,開頭又係用無禮態度問我哋想點,仲話我地食咗野就係要俾錢。其實我地從來冇打算唔俾錢,我哋一直係想要真誠嘅道歉同交代,於是我哋就提出咗兩點要求:1)要負責人嘅卡片證明自己係負責人嘅身份,2)書面道歉。但最後無論我哋點堅持,佢哋呢兩樣都冇俾我哋,只係肯留自己個電話,同口頭道歉。

其間無啦啦又多一個自稱路過嘅女人出黎,又話自己係食客又話係佢哋啲朋友,突然又話你都可以當我係負責人,咩想幫我地解決件事,又不斷話幫我地報警呀,跟住又話我地騷擾到佢,而我哋一直只係平靜咁傾喺度講道理同要求道歉。

總之成間餐廳無個肯承擔嘅負責人(個女負責人後來有態度轉好),但就勁多話自己路過嘅人係到問我地想點,成齣鬧劇咁,睇得出呢間餐廳管理都非常有問題。其實我無諗過一間餐廳出現曱甴,仲要諉過於人,實在太離譜。呢餐飯搞到我朋友好唔開心好驚,仲浪費咗我哋成個鐘,以呢個價錢換黎咁嘅衛生、服務、食物質素,真係好離譜!免費都唔會再去!