2019-07-20 294 浏览
与友人约左好耐既晚餐当然系我food list度拣,早几个月网上睇到宣传就已经好想去食,今次终于约到时间,上openrice做好功课,知道晚饭市排队时间大约都要1.5~2小时,醒目既我叫友人一收工 6:30就去左排队,真系要等咁耐呀友人排左差唔多一小时我先到,我到左都仲要排几个字先可以入座,真系有够夸张。后面人龙仍然系超多。。。第一道 海胆迷必叫啦,海胆忌廉意粉,超级好味好钟意 肥十磅都要食晒呀,成个配合好夹,平时唔太食明太子既我都觉得好match,果然不负所望😌黎之前做定功课一定要拣佢眼阔肚窄既我地叫多碟意粉,因为呢个系期间限定,都想试埋佢,可能先入为主,都系觉得上一道海胆好食d,呢道都唔错,只系比较下略微逊色一点,但我都比4分,钟意食长脚蟹既朋友都要order黎试下,同样都系忌廉意粉 ,呢道食唔哂,因为忌廉太济 加上又心大想试埋其他菜色。见到burger同薯条 , 都忍唔住叫埋黎试下系咪真系咁juicy先,薯条炸得ok 够热,burger都好味。不过就难切d ,食佢就好难有仪态架喇😂整体都可以,普通评价不算特别。最后甜品来了,其实一开始拣呢间餐厅系最想食呢个pancake我系Pan
明太子海胆意粉

第一道 海胆迷必叫啦,海胆忌廉意粉,超级好味

松叶蟹忌廉意粉

经 典汉堡

Kiseki  pancake

我系Pancake迷
可能头三道菜真系吃太撑了,呢个甜品无咁大个胃KO哂,我地仲叫左两杯有珍珠既drink.真系超级饱。Pancake 不过不失,都系香滑,食落唔太多空气感,系我钟意既pancake类型,唯可惜太饱肚食唔完喔。
明太子海胆意粉
松叶蟹忌廉意粉