2023-12-05 220 浏览
走进呢间小店,一股家庭式的温馨味道扑鼻而来🍳。首先试咗佢哋的招牌菜—软滑滑嘅煎蛋夹住厚实的汉堡肉,真系一绝。肉汁丰富,煎到微微嘅焦香,一啖咬落去,嫩滑夹香,欲罢不能。再嚟讲讲青咖喱,够晒浓香,椰香味同辣味平衡得好好,唔会盖过其他材料嘅鲜味,而呢碗咖喱下面,秘密噤噤—一大堆新鲜蔬菜🥦!每啖都食到满满嘅菜味,简直系健康之选。另一边厢,盐酥猪排用嘅肉厚实又弹牙,炸到外脆内嫩,啖啖肉感,呢个猪排就真系闪闪发光嘅硬底料理💫。而跟住嚟嘅鲁肉饭,呢个呀,米饭粒粒分明,鲁肉滋味浓郁得嚟唔腻口,好似一曲深情嘅乐章喺味蕾上演奏。最后,清新嘅水蜜桃果粒爱玉同青苹果白桃气泡茶🍑,清甜中带点淡淡的果香,治愈了肚子,也治愈了心。精打细算嚟到这家小店,满足咗我嘅味蕾,仲有点小兴奋呢,真系街角里嘅惊喜,推荐比大家,一定要黎试吓!