2024-01-23 162 浏览
经过一整天跑来跑去,喺街角撞正这家饮品店,真系意外中嘅小确幸啊!我试咗杯黑糖珍珠鲜奶,嚟啦,一啖珍珠啖奶嘅滋味简直正爆!珍珠啖啖都系啫喱啫喱嘅口感,加埋香滑嘅鲜奶,我饮得心都暖笠笠。珍珠甜味啱啱好,而且佢哋咁多珍珠𠮶啲真系好过瘾🤤!再嚟就系咖啡冻鲜奶。晒,饮品层次分明,锋利到不得了。鲜奶滑过喉咙,紧贴著舌尖嘅系啲咖啡冻嘅苦甜尾韵。咁样嘅搭配真系完胜,每一啖都涮嘴到停唔到口。😋来到最后,冬瓜柠檬茶,清新解腻得嚟又带少少酸甜,喺炎炎夏日𠮶阵,饮落肯定爽口,阵阵柠檬香更系舒服得很。啲冬瓜茶几时饮都唔觉得闷,完美收尾。一路饮,一路谂,我谂,下次再热天嚟,我一定要再饮几杯先得!店内环境都几悠闲,可以慢慢叹,真正系攞嚟小憩嘅好地方。如果瞓著叫我起身,我系一定唔肯㗎!🤭🍋🧊