2019-06-19
之前經過呢間街角情調餐廳,離遠睇已應覺得好有鬧市綠洲嘅感覺,一見鍾情,今日終於捉到男友同我嚟食啦。呢間係酒吧餐廳,Menu有d Cocktail嘅名同賣相都好特別,我地叫咗大埔司令、國皇新衣。2杯cocktail都好大杯,大埔司令我覺得比較啱女仔飲,因為有cherry brandy﹐菠蘿汁、青檸汁等。而國皇新衣就比較味重,有campari同埋苦味較重的IPA啤酒。另外,我地叫咗2個主食、1個沙律同埋1個小食。蟹肉木瓜香芒藜麥沙律 - 賣相好靚,份最都唔少啊! 蟹肉配以清甜嘅木瓜同芒果粒粒,加上新鮮沙律菜同蕃茄,再混入藜麥,口感各有不用,但加起嚟嘅味道好清新,健康、開胃又美味。避風塘椒鹽魷魚鬚 - 估唔到食西餐都有香港特色菜! 魷魚炸得皮脆肉嫩,加埋澎湃嘅蒜香,真係食唔停口,作為送酒小食係唔錯wor!澳洲和牛肉醬西班牙辣肉腸帕馬臣芝士扭捲粉伴63度温泉蛋 - 淨係個名都已經好有睇頭,的而且確係有晒以上嘅材料,賣相都好靚。佢嘅和牛肉醬香濃,切粒粒嘅辣肉腸咸香十足,芝士同半熟嘅温泉蛋令醬汁更能依附係扭捲粉,直情係完美結合呀!呢個扭捲粉有d似手工造嘅咁,每條大概手指尾咁長,口感有小小煙韌,頗
另外,我地叫咗2個主食、1個沙律同埋1個小食。
澳洲和牛肉醬西班牙辣肉腸帕馬臣芝士扭捲粉伴63度温泉蛋 - 淨係個名都已經好有睇頭,的而且確係有晒以上嘅材料,賣相都好靚。佢嘅和牛肉醬香濃,切粒粒嘅辣肉腸咸香十足,芝士同半熟嘅温泉蛋令醬汁更能依附係扭捲粉,直情係完美結合呀!呢個扭捲粉有d似手工造嘅咁,每條大概手指尾咁長,口感有小小煙韌,頗喜歡咁樣嘅意粉類型。
美國安格斯牛肉煎蛋煙肉芝士漢堡伴薯條 - 麵包都鬆軟,蔬菜新鮮,煎蛋帶有流心,煙肉煎得香口,至漢堡嘅靈魂…勁厚身嘅牛肉餅,切開仲見到小小粉嫩,肉汁豐盈。伴碟除咗薯仔之外,仲有少少沙律菜添。
呢間餐廳食物價錢適中,服務都好好,我會再嚟食。