2014-01-24
又黎到呢啲節日街裡愛人一對對, 我係屋企話知佢想一個人既時間過得快啲, 食老麥呢啲一定無可能, 太快食完唔知做乜好甘凍既天氣當然係試下打一人邊爐,, 由滾水去到熄火都可以一個人全權控制牛肉要三成五成定七成都唔怕嗌錯由於今日諗住過左九龍灣淘大行下,由觀塘地鐵站走到淘大花園, 路上既人依然多,發現除左吉野家大家樂大快活既一人鍋之外, 仲有間叫ringer hut見佢60幾蚊又多料又有新鮮感, 一於入去滾一滾佢\店員都好年輕, 點餐速度很快相信都係同我一樣無論係聖誕定情人節都要自己搵節目既人未幾, 爐同鍋物都一一端上一個人既節人真係無陰公,唯有食碗冬陰功賣相不錯, 估唔到蝦都有番咁上下size冬蔭功湯都夠冬蔭功, 酸辣度適中呢一種徘徊係口腔既味道, 係呢啲凍冰冰既節日, 為我帶黎不少溫暖牛肉,係一人鍋既精粹 正如 每首情歌既副歌一樣 都係帶出每首歌既重點 以68蚊黎講, 雪花牛肉都叫ok,加埋佢地麵鋪主打嘅champon 麵,加落熱辣辣嘅冬蔭湯底度, oshi!!
牛肉要三成五成定七成都唔怕嗌錯
見佢60幾蚊又多料又有新鮮感, 一於入去滾一滾佢\
相信都係同我一樣無論係聖誕定情人節都要自己搵節目既人
未幾, 爐同鍋物都一一端上
一個人既節人真係無陰公,唯有食碗冬陰功
賣相不錯, 估唔到蝦都有番咁上下size