2019-10-03 74 浏览
近期IG 睇見唔少人 係街市打邊爐,而且場景打卡一流!原來係銅鑼灣橋底新開的火鍋店,門面裝修十足560年代的店舖!霓虹燈超吸睛,係門口都有排影! 餐廳主要位置係地庫,落一層走過 肉檔,睇住正正嘅師傅切牛肉!再前行 好似去咗關門的街市咁,有涼茶舖 唔同嘅店舖! 雜菜蕃茄羅宋湯想食清d 揀左個雜菜蕃茄羅宋湯估唔到湯底加上了肥牛粒 雜菜有椰菜 燈籠椒 大量洋蔥 蕃茄 羅宋湯底香氣十足西班牙豬肉薄切一片片 不會過肥過瘦 豬味十足 無So味芝士蝦丸手打蝦滑配上粒裝芝士 有爆汁的感覺 吃時要小心辣咀雙籽鮮蝦雲吞用上大蝦 足料抵食 皮薄涵靚鮮魷魚🦑 魷魚切片 爽口彈牙 注要要用個湯殼一齊落鍋 以免煮煮下搵唔返😂稻庭烏冬 一個烏冬分開2份 方便煮食 會附上麵檔煮麵個西 方便你煮又唔怕痴底 烏冬質地軟熟彈牙 掛麵一流唐生菜🥬份量足夠 新鮮 食落爽脆值得注意⚠醬料每位15元 店員也會為你送上2碟小菜 每碟都會收取20元 可以告知店員你不需要!!

雜菜蕃茄羅宋湯
想食清d 揀左個雜菜蕃茄羅宋湯