2020-02-23 1206 浏览
喺何文田一带做完嘢就无意中去咗何广街市觅食,然后就误打误撞帮衬左🤣其实小店比较出名食由新加坡进口嘅喇沙汤底,但基于太肚饿所以叫咗饭🤣小店空间唔大坐到五至六人喔,系价钱经济嘅平民街坊小店。⭐️身穿校服或出示学生证送饮品一杯💁🏻‍♀️但何文田分店最近暂停营业💛黄店认证: 7月起fb表态;13/11天水围开花送饮品;派水糖水雪梨水比街坊;大派撑港挥春和农历;参与和你吃圣诞跨年饭;收银放有中大理大保卫战写真;免费比酒精搓手液医护;有份联同各区小店老板订购酒精搓手液比同路人换购。👓秘制猪软骨饭 $38 ➡️配台式肉燥汁猪软骨有四大旧非常多肉,够浓味捞饭一流,肉质够淋,有半只流心蛋。饭底多唔会煮得太湿笠。肉燥汁始终都系汁所以唔系有明显好多 肉燥只系少许肉碎仔,不过味道唔算太咸捞饭几好。评分:7/10➡️ 配葡汁葡汁较为甜味,捞饭ok但稍为同猪软骨味道不太夹🤣评分:6.5/10👓柠檬薏米水薏米水清甜滋润,有柠檬变相更酸酸甜甜好清新开胃。老板超好人,直程摆壶柠檬薏米水叫我地自己任添饮。
⭐️身穿校服或出示学生证送饮品一杯
💁🏻‍♀️但何文田分店最近暂停营业

👓秘制猪软骨饭 $38 ➡️配台式肉燥汁
评分:7/10
➡️ 配葡汁
葡汁较为甜味,捞饭ok但稍为同猪软骨味道不太夹🤣
评分:6.5/10
👓柠檬薏米水