2022-01-31 1281 浏览
係西營盤內充滿各式各樣既特色小店,經過第一街見到轉角有呢間充滿休閒感既高枱休閒扒房.Grilled USDA FLAT IRON STEAK 帶住明顯炭烤坑紋既flat iron,牛扒肉身都幾厚肉.內裏肉身仍然保持粉嫩,咬入口充滿肉香而且相當juicy.flat iron唔會烤得過熟透,每啖都感受到濃郁牛味及陣陣炭香.我自己覺得係牛扒面上加少少香草同鹽已經好夠味.BBQ PORK JOWL WITH CHILLI MAYO平時食西餐都好少見到有豬頸肉既菜式,估唔到呢到有!豬頸肉切成一片片,口感相當爽脆香口,帶出一陣陣豬肉油香.配上辣勁十足既chilli mayo味道都幾夾而且更惹味.Olive oil & herbs pita bread 午餐配菜其中之一,麵包相當夠份量,微微烤香,面層鋪滿香草,而內裏抹上牛油.入口唔會過乾,帶橄欖油及香草既香味.Aussie-style chips 配以粗身薯條,薯條炸得香脆而且入口充滿薯香.炸得乾身唔會油膩,即叫即炸所以薯條更脆口唔會腍左.Mixed green salad 沙律配上黑醋汁相對較清爽,酸香既醋汁充份除去油膩感得黎又開胃.Apple

Grilled USDA FLAT IRON STEAK

Olive oil & herbs pita bread