2023-06-08
今日放工好攰,唔想返屋企煮正諗緊食咩好,咁啱經過呢間豬屋日本料理,比個咁可愛既門口吸引,就決定入去食。好難得唔係商場舖都有咁大同咁靚既門面。入到去,果然係好街坊既感覺,舖細細,但唔會比人有壓迫感既感覺。都係QR code落單,比想像中多種類選擇。佢叫得豬屋,就更係要試佢既炸豬排丼架啦。呢個福岡便當真係好大份,有超大塊吉列豬排,長過隻匙更; 豬軟骨;日式圓蔥魚餅; 螺肉; 咖喱飯。吉列豬排睇落冇咩特別,但食落冇咩肥肉,炸粉薄得黎好脆口,而且豬排一咬即爛,好軟稔。本身有跟沙律醬,但呢塊豬排我覺得點咖喱最好味,仲有佢既咖喱係偏甜好少辣,真係好日式。豬軟骨都好入味稔甜,送飯一流。圓蔥魚餅,黎到一睇就明,好足料。鹽燒油甘魚鮫食到停唔到口。 新鮮即煎煮,好脆口入面魚肉亦好嫩滑,好明顯材料好好。燒菠蘿實在太吸引,食落更驚喜,燒過但肉汁奇多。本來係當甜品食,所以留到最後食,竟然仲幾熱下,多汁到每啖都好似飲果汁咁。呢餐真係食得好滿足。
好難得唔係商場舖都有咁大同咁靚既門面。
都係QR code落單,比想像中多種類選擇。
豬軟骨都好入味稔甜,送飯一流。
圓蔥魚餅,黎到一睇就明,好足料。