2020-03-23
最近疫情蔓延到周圍都係,其實都唔係好夠膽落街食飯,想叫外賣美食平台點知要等一個鐘,所以都係求其落街搵間近嘅餐廳食。原來呢個位置開咗間新開嘅越南餐廳幾個月都未試過,餐廳嘅枱嘅間距都幾闊,都可以一試無妨。呢間餐廳係中低價錢嘅越南菜,睇餐牌主要係食湯粉類同炸物為主,一人叫咗一個湯粉同埋小食。叫湯麵跟餐+特飲只需$12,又ok wor . ✅蕃茄蟹膏蝦丸扎肉湯檬$65蕃茄控嘅我竟然見到越南餐廳有蕃茄蟹膏湯底😍果然冇令我失望,睇返相就知道蕃茄膏嘅份量有幾多,仲有一粒粒嘅蕃茄,蝦丸幾新鮮有手打嘅感覺,扎肉薄薄一片夠晒味,配埋蕃茄都幾入味🤣✅大越三寶湯粉$65呢個好似係呢間鋪頭嘅招牌咁,因為好多人都會叫,而佢嘅炸雞翼同埋炸豬扒又真係份量好多同埋好越南風味,今次呢個湯粉個湯底好牛骨味重👍🏻呢個價錢來講好抵食!✅酸辣鳳爪$58湯麵未黎之前想嗌過酸酸甜甜嘅小食,叫左酸辣鳳爪,酸味十足如果辣味再重d仲更加一流🤣
✅蕃茄蟹膏蝦丸扎肉湯檬$65
✅大越三寶湯粉$65