2019-01-14
開心既豬扒雙太陽蛋飯係我老公既至愛,皆因佢話覺得好開心整既豬扒好淋,咬起黎好有肉汁!開心既餐牌上,除了豬扒、雞扒、雞翼、雞蛋同菜係原材料(除非唔係:<)之外,其他款式都係副產品(煙肉、腸仔、火腿、搾菜肉絲、餐肉⋯)老公掹車邊都叫係注重健康既中佬,所以每次去襯開心都袛係會柯打豬扒雙太陽蛋飯,熱鴛鴦!而我,本身唔喜歡食肉既人,要陪老公兼講健康,都係同老公叫同一樣既碟頭飯配熱杏霜。突然寫文,求其係家庭群組既whatsapp相片都已經搵到幅黎上載係開心食係好街坊feel,係群情洶湧既小店環境下,啲阿姨侍應招呼都已經很不錯,尢其束馬尾,帶眼鏡,帶點囗音及經常有笑容果位最後提議大家柯打豬扒時配飯係最配合既,因為開心既湯麵米粉🍜都係用味精粉,豬扒本身頗鹹,再浸埋湯,個腎頂唔住得好耐喇!
豬扒雙太陽蛋飯