2019-06-23
茶屋町位於深水埗嘅日式餐廳 果然係價廉物美 而且非常之近地鐵站!仲可以一次過食埋甜品添!餐廳細細間 晚飯時候都幾多人嚟食 所以可以早少少到 咁就可以避免排隊啦餐廳有期間限定嘅食物 而今次係龍蝦茶漬飯 原隻波士頓龍蝦非常霸氣 但最吸引嘅係咁樣都只係售$88 不過我同朋友都對茶漬飯一般 所以就選擇咗餐廳嘅其他食物我叫咗個蒲燒鰻魚丼 旁邊有一盆小配菜 有昆布、日式蕃薯仔同埋玉子 鰻魚份糧一啲都唔吝嗇 而且冇腥味之餘仲要好厚 個飯都撈左鰻魚燒汁 10分推薦朋友叫咗個豚肉燒 薄切豚肉一啲都唔油膩 而且有好多塊 好香口嘅感覺我哋再叫多咗個明太子雞翼做小食 雞翼啱啱炸好 仲係熱辣辣 而且去咗骨 食得好方便 唔駛怕出街食雞翼失儀態最後再食埋呢度嘅甜品 我哋叫咗個茶屋混合芭菲 $52 絕對夠兩個人食!因為都幾大杯但價錢好合理!底層係穀物脆片 之後係粉紅色啫喱、牛奶雪糕、紅豆、綠茶牛奶雪糕、丸子同埋曲奇 十分豐富