朋友住在奧運附近,平時都會去大角咀埃華街大全街開餐,今日約佢食飯,就帶我去佢既其中一個最愛 "飯堂" 食韓國菜。 不得了! 平日晚上都竟是滿座,食客有不少家庭或幾個女生的組合。餐廳座位都很多,以卡位或方桌為主,果然是街坊最愛的韓國菜。餐廳設計有心思,除了天花有櫻花裝飾,牆壁和座位旁都有小清新的擺設,燈光用和暖黃光,韓系少女風,氣氛適合家庭和朋友聚會。 餐牌上,有傳統的韓國菜例如飯捲年糕炸雞等等,也有新穎選擇,例如韓式pizza和咖啡之類,種類夠多而且很受歡迎。 =蒜香蜂蜜炸雞(6件) $98=炸雞共有2款size,點了細份有6件,分別有雞全翼、雞腿和雞胸,炸得香脆外皮,雞肉肉質嫩口,炸粉唔厚,配上蜂蜜醬和蒜粒,滋味又唔算膩,滿足的炸雞! =韓式泡菜牛肉薄餅 $118=韓式pizza越來越普遍,今次叫了泡菜牛肉餡料,配菜有彩椒和洋蔥,食落每口的泡菜味濃郁,而牛肉片薄身唔鞋,整體很配搭。pizza的餅底唔算厚,焗得脆邊,熱辣辣即刻食,唔錯! =韓式牛肉飯捲 $55=餐廳的幾款小食價錢唔貴,就點了朋友常吃的飯捲。飯捲的份量很多,最喜歡麻油另上,不會令紫菜變淋,又可以自行按口味調味。飯捲的餡料

=蒜香蜂蜜炸雞(6件) $98=

=韓式泡菜牛肉薄餅 $118=

=韓式牛肉飯捲 $55=
餐廳的幾款小食價錢唔貴,就點了朋友常吃的飯捲。飯捲的份量很多,最喜歡麻油另上,不會令紫菜變淋,又可以自行按口味調味。飯捲的餡料豐富,傳統韓國風味,而且有沙律菜伴碟,平衡健康。