一直都好想试吓家后出晒名嘅芝士蛋糕,今晚终于有机会食了。舖头主要都系做街坊生意,舖面唔算好大,但可能星期日,排队等位同等外卖嘅食客就一直keep住有,想坐低食嘅话建议早少少到啦。今晚两个人叫左唔少野食。第一份系红烧猪腩饭 ($42),跟餐有是日例汤或饮品,但因为天气太热,拣左罐冻可乐。 呢度嘅猪腩炆得好淋,好易入口,都好入味。肥膏同腩肉嘅比例亦都好好,好香。碗猪腩肉都有成8-10旧,下面仲有好大旧薯仔,同埋菜。白饭就无咩特别评论啦,好大碟啰,总之捞汁食就非常正。第二份系出名嘅手工水饺。拣左云耳椰菜猪肉汤饺,加套餐B要埋个是日饭团,再加罐冻忌廉($51)。个水饺皮薄薄地,入面塞满馅料,有成8只咁多。汤底有啲莲藕嘅味道,饮落都好正。是日饭团写到明系用日本米整嘅,用保鲜纸包住,暖暖地,好方便拎上手食。馅料都好丰富,有啲菇、猪肉等等。细食嘅女仔基本上够晒嫁啦。小食都叫左两份。麻辣鸡肾($20),都比想像中大碟。食落爽口嘅,辣汁就真系几香辣下!好似我咁唔太食得辣,但又想试下过瘾嘅话,可以将啲鸡肾浸一浸落头先嘅水饺汤度。🤣浸完再食都仲系好爽。🤣另外再叫左碟卤水鸡翼($25),有4只。啲鸡肉好容易就

红烧猪腩饭

云耳椰菜猪肉饺

是日饭团

麻辣鸡肾

另外再叫左碟卤水鸡翼($25),有4只。啲鸡肉好容易就骨肉分离,睇得出啲卤水都浸得好够味。
一人两只当加𩠌就岩岩好啦。

卤水鸡翼

最后!重点!呢度嘅芝士蛋糕真系一定要食!自家制嘅日式芝士蛋糕,几乎个个落单都听到佢个名嫁啦,手快有手慢无。我哋要左一件原味嘅做饭后甜品($25),芝士味浓,唔腻唔济,个蛋糕边浓浓地好正,入面入口即溶,好幸福的感觉!😍😍 见舖头个雪柜有写有其他味道嘅芝士蛋糕,但都俾人清晒了,真系好抢手!

芝士蛋糕原味

总结我地叫左咁多野食,都系$160左右,食得超饱,最后个芝士蛋糕简直系一个完美句号!

用餐时段
红烧猪腩饭