2022-12-28
新年將新,相信有很多朋友仔會去太子花墟買年花,懶得走太遠加上天氣凍凍地想順手食碗熱辣辣既米線,呢間米線哥絕對會係個唔錯既選擇。入座後簡單地scan檯面上一早準備好既QR code 單張,輕鬆落單,由落單到上菜不過5分鐘,絕不拖泥帶水,效率十足,講真呢間野隻隻米線都勁大碗,如果你兩名女性黎一碗都夠2個食。(隻羹係正常匙羹,可想而知幾大碗)咁多種米線中推介藥膳系列,就如圖中既藥膳黃油雞肉米線同另一隻豬肚米線,由飲湯果一刻起你已經感覺呢碗湯絕對會一滴不留,因為個湯真係好好飲,雖然油左d但話明藥膳應該唔死得人,所有配料都熱辣辣絕對唔係求其就咁放d凍冰冰既現成料上米線面就出。係落單時有大量選擇,可以預先睇到所有材料什至全部都可以走晒佢得番碗米線同湯底,米線方面仲可以選擇淋米線,滿足所有煩L既要求。小食方面有大量麻辣類如豬耳,豬肚,木耳等等,但大家絕對不用擔心太辣食唔到,辣度點到大辣都唔太覺得辣,可能藥膳湯底的油保護了我不過不足的是…勁細碟,完全不及米線方面那麼大方,什至是小氣程度,不過味道方面還是很不錯。推介香辣炸雞,外香內軟仲有肉汁,果一刻覺得好食過KFC,仲要出奇大份。飲品反而差d,不過反正
飲品反而差d,不過反正飲湯都夠去廁所,飲品就可有可冇了