2017-05-17
之前都聽聞小丸子呢個卡通人物响HK開咗cafe,今日行街見到, 就入去試下, 呢間嘢喺葵芳地鐵站嘅出個商場嘅地下都唔算好方便嘅,呢間 coffee shop 一半係用黎用餐,而另一半就 擺放咗好多關於小丸子呢個卡通人物嘅精品,如果你係小丸子嘅friend又話呢間coffee shop就一定啱曬你啦!咁當然除咗有小丸子嘅精品外,餐廳嘅報罝都擺放咗唔少小丸子嘅精品啦同埋關於頭卡通片嘅嘢,環境真係唔錯架, 我都應咗唔少相架😂😂講翻d嘢食啦價格普遍如果冇小丸子嘅人嘅話呢大概要六十至八十蚊左右( 甘標榜日式餐廳大概都係呢個價錢啦), 但係如果有小丸子樣嘅話呢,除咗一杯咖啡買三十幾蚊之外,大部分嘅價錢都要過百呀, 咁抵唔抵得就見仁見智啦!咁講番啲嘢食先啦, 首先講咗個咖哩飯先,值得一讚嘅係隻蛋真係好留心呀,但係個咖哩呢就同一般喺超級市場買嘅即食咖哩呢係冇分別嘅 ,而d雞塊都有啲硬啦,有幾粒呢係咬唔開嘅( 可能係小妹嘅牙呢係有啲唔好),如果呢一個價錢呢一個食物嘅級數呢咁我有啲保留囉。 而碗烏冬份量都ok嘅, 個湯係普通嘅豉油湯, 烏冬彈牙, 實在冇咩特別 ,但係上面嘅配料呢都係唔值呢個價囉。總括係葵
總括係葵芳好多嘢食, 仲有好多其他好嘅選擇囉。。。