2018-08-23
Tsuta 蔦森仔又同媽媽去食好西。今次去到銅鑼灣既拉面店食。e間拉面店係名響遍日本,有米芝連名聲既Tsuta 蔦。先講下個環境。個店頭位置很方便,在Times 附近,亦好好搵,係vpoint 地下舖。座位不多,都係吧枱形的桌椅,和日本的拉麵店一樣的設計,具日本風🇯🇵🇯🇵每個客人間亦有少許位置分隔👍🏼👍🏼最正係可以看到師傅整個製作的過程!個種功架係其他拉麵店係睇唔到😂😂😂證明左乾淨,煮麵既功夫😂😝👍🏼講反食物質素。森仔叫左醬油味叉燒玉拉麵🍜,照燒雞肉辛味拉麵和炙燒骰子牛😉😉醬油味叉燒玉拉面,個湯底好清,食落不油膩。再加上黑松露既點綴,真係香味大爆發,令人食指大動。同時,叉燒肥廋適中,令人食唔停口。而佢既擺盤非常吸引,每樣野都配搭得好好,好漂亮!👍🏼👍🏼🤤而照燒雞肉辛味拉麵🍜,湯底較濃郁。同時亦有d辣和咸。鍾意食濃味野既朋友應該幾👌🏻👌🏻e款!而雞肉方面,肉係幾嫩滑,不過就感覺燒得不夠。不過,整體都還好的😆😆至於炙燒骰子牛肉,粒粒肉燒到出晒香味👍🏼👍🏼正,而當中亦有足夠既醃味,match👍🏼不過,份量就少左d。大約6-8粒左右。味道還不錯,就是了🤤🤤🤤整體而言,有米芝連名聲的餐店果然不錯
森仔又同媽媽去食好西。
今次去到銅鑼灣既拉面店食。
e間拉面店係名響遍日本,有米芝連名聲既Tsuta 蔦。
先講下個環境。
每個客人間亦有少許位置分隔👍🏼👍🏼
最正係可以看到師傅整個製作的過程!
個種功架係其他拉麵店係睇唔到😂😂😂
證明左乾淨,煮麵既功夫😂😝👍🏼
講反食物質素。
醬油味叉燒玉拉面,個湯底好清,食落不油膩。
再加上黑松露既點綴,真係香味大爆發,令人食指大動。
同時,叉燒肥廋適中,令人食唔停口。
而佢既擺盤非常吸引,每樣野都配搭得好好,好漂亮!👍🏼👍🏼🤤
而照燒雞肉辛味拉麵🍜,湯底較濃郁。
同時亦有d辣和咸。
鍾意食濃味野既朋友應該幾👌🏻👌🏻e款!
而雞肉方面,肉係幾嫩滑,不過就感覺燒得不夠。
不過,整體都還好的😆😆
至於炙燒骰子牛肉,粒粒肉燒到出晒香味👍🏼👍🏼
正,而當中亦有足夠既醃味,match👍🏼
不過,份量就少左d。大約6-8粒左右。
味道還不錯,就是了🤤🤤🤤
整體而言,有米芝連名聲的餐店果然不錯。
不過,唔同人既口果不同,亦會影響其評價。
對於中意濃味既森仔而言,真係好不錯。
最重要可以睇到師傅煮食既功架😆👍🏼