好耐都無得去韓國,一直都好掛住韓國炸雞,今次就去咗〈Goobne〉試下食韓式烤雞🤤🤤今次試咗軟芝士甜辣烤雞(無骨)、韓式雞蛋卷、芝加哥薄餅同香桃韓式米酒芝士控一定要試芝加哥薄餅。薄餅用咗5款特色芝士,topping仲有大大粒芝士粒,見到都流口水配埋軟芝士甜辣烤雞,甜甜辣辣既醬汁同芝士好夾,唔會令人因為食太多芝士而有飽飽滯滯既感覺😉😉推薦叫埋香桃韓式米酒,低濃度既米酒配清甜既香桃味,好夾芝士料理😍米酒用碗仔飲,好有feel,仲有沙冰口感,好適合夏天飲,一大渣都好岩一家人一齊飲,感覺比淨叫一杯抵好多🥰韓式雞蛋卷係本人最推薦,基本上係Goobne已經可以見到每張枱都會叫😳😳雞蛋巻入面包住海苔同一啲韓式配菜,好有口感🥳🥳出面既蛋一層層,口感唔紥實,十分鬆軟,小朋友同老人家都應該會好鍾意😋😋呢間Goobne係citygate 7樓,好岩shopping完,係到坐低食個lunch or dinner,休息下今次係平日夜晚去,早啲去都無咩人排隊,即入真係好好彩😙😙😙餐廳會比埋濕紙巾同手套,令人食得開心又放心

雞蛋巻入面包住海苔同一啲韓式配菜,好有口感🥳🥳

今次係平日夜晚去,早啲去都無咩人排隊,即入真係好好彩😙😙😙

餐廳會比埋濕紙巾同手套,令人食得開心又放心
2021-07-28