2008-07-03 5 浏览
今日同bb睇完功夫熊猫~ 成10:00先去到baby blue~原来9:30后就冇set dinner 架啦~ 咁我地就散叫啦~babyblue既面包都唔错呀~ 有好多黑芝麻~ 自制既牛油仲好好味tim~我地叫左个海鲜喇沙, 芝士焗肉酱意粉~ 海鲜拼盘, 同2个甜品~ mango mousse puff同心太软~一黎个海鲜拼盘~ 有蚝, 螺, 蚬, 青口同虾~除左只虾普通少少之外其余4款都好大件好好食!!!特别系只蚝, 滑溜溜咁放入口, 又新鲜又多汁, 唔落柠檬汁同茄汁原味食更正~~之后个肉酱意粉虽然碟细细, 但几足料, 劲多焗芝士o系面!!再黎个喇沙~ 哗~ 超好味呀~~ 唔太辣但好入味, d面线好弹牙~ 里面都有只青口架~ 青口连喇沙汁成旧放入口, 口感一流!!最后既2个甜品细细件size恰到好处~ $48两款~~ 两个都好味架~~mango果个个puff好松化 又唔滞! 心太软拍得上甜品专门店架!!果度既环境 几好, 黑黑地几浪漫~ 我地仲有玻璃窗位添! 不过因为黑得滞d waiters隐晒形咁, 我著住suit行出行入比人误会左我系waiter 添~但佢地都几醒, 上晒冷盘再上
一黎个海鲜拼盘~ 有蚝, 螺, 蚬, 青口同虾~
除左只虾普通少少之外其余4款都好大件好好食!!!
青口连喇沙汁成旧放入口, 口感一流!!
但佢地都几醒, 上晒冷盘再上热盘, 然后即刻上甜品, 唔洗等~~very good~~
我同bb都食得劲开心~ 好回味!!!