2023-10-09 146 浏览
今日系星期六放假,当然要约好姊妹返个brunch,打吓卡影吓相依间蚝吧星期六推出嘅brunch真系好抵食,$399就已经有六个前菜,一个主食,加三款甜品,其中一款前菜仲系英国生蚝真系好抵食✨爱尔兰生蚝🦪肉色偏牛奶白色,非常肥美,入口带清新的海水味,口感细腻,连带子位也极鲜甜✨娜威三文鱼簿片,粉红胡椒及鲜果三文鱼有4片,三文鱼属于三文鱼腩口感,非常肥美,油脂感爆,粉红胡椒带点甜甜地辣辣地,味道特别,同三文鱼都几夹✨海鲜刺身塔,芝麻味中东米,泡菜酱汁中东米嘅口感有少少似白藜麦,有少少烟韧嘅口感,面头嘅三文鱼酱非常creamy,泡菜辣辣地非常开胃✨西班牙八爪鱼🐙伴白豆薯仔沙律八爪鱼非常新鲜爽口弹牙,配白豆薯仔沙律,口感清新✨自家制蟹饼每一啖都食到一丝丝嘅蟹肉,超足料,蟹肉仲好鲜味,外脆内软嘅感觉,表面焗到金黄色✨鸳鸯红酒烩猪脸肉猪脸肉炆得非常淋,同红酒🍷汁好夹,薯蓉非常香黑松露味,口感细滑✨烤牛骨髓伴和牛肉眼粒牛骨髓系牛嘅精华,一啖咬落去嘅口感有少少似啫喱,非常软绵,和牛粒油脂丰富,牛味都浓,配搭埋脆身嘅法包一齐食,可以话系绝配✨香煎盲曹鱼柳配墨鱼汁及风干蕃茄盲曹鱼肉白皙有弹性,外皮煎到非常

✨爱尔兰生蚝🦪

✨娜威三文鱼簿片,粉红胡椒及鲜果

✨海鲜刺身塔,芝麻味中东米,泡菜酱汁

✨西班牙八爪鱼🐙伴白豆薯仔沙律
八爪鱼非常新鲜爽口弹牙,配白豆薯仔沙律,口感清新

✨自家制蟹饼

✨鸳鸯红酒烩猪脸肉

✨烤牛骨髓伴和牛肉眼粒

✨香煎盲曹鱼柳配墨鱼汁及风干蕃茄
盲曹鱼肉白皙有弹性,外皮煎到非常香脆,墨鱼汁非常鲜味,点埋一齐食,更带出鱼香

甜品

✨柠檬🍋挞
柠檬挞酸酸甜甜,店员介绍要食咗先,食完呢个甜品可以加强食欲

✨白酒炖梨
梨超级大个,已经去除雪梨🍐芯,所以唔会食到雪梨嘅酸味,只有清淡嘅白酒香,同淡淡的雪梨清香

✨拖肥香蕉批
拖肥唔会太甜,批底用咗大量牛油🧈,超级酥香,香蕉刚刚好熟,整体感觉好creamy