2017-09-18
今晚朋友帶我去左間地方超隱蔽既餐廳,唔用google我一定唔識得搵。佢係係尖沙咀山林道環海大廈地下,沿山林道一直行到尾,入左條小巷再上樓梯就會見到。餐廳都知道佢個位置比較隱蔽,所以都會有個地圖教路。雖然呢度係隱蔽左d,但係佢既環境有d世外桃園feel,裝修仲以木色爲主調,襯托番外面既園林景,感覺好自然同relax。Menu呢度係西餐廳,主打生蠔同一d海鮮拼盤。宜家仲做緊優惠,$198就食到生蠔拼盤連白酒一支生蠔拼盤連意大利白酒一支 $198(原價$298)呢個生蠔拼盤好抵食,有成12隻蠔,服務員話每日既精選蠔都有機會唔同既,我地今晚就食到irish rock,食落生蠔好爽口,蠔味比較清淡,海水味都唔濃,但係就食落好鮮甜再配埋支意大利白酒,超級抵食煙三文魚沙律$88呢個沙律好醒胃,沙律菜好fresh,煙三文魚又夠咬口,再配埋黑醋,味道好夾食落仲好爽口tim烤焗海鮮拼盤$298(原價$398)呢個烤焗海鮮拼盤都好抵食,有蒜蓉大頭大虎蝦、巴馬臣芝士焗扇貝、芝士黑松露焗大磨菇、蒜蓉翡翠螺、同埋岩鹽焗秋刀魚。賣相都幾有睇頭架,食落又好新鮮,蝦肉彈牙,螺肉爽口,扇貝鮮甜「芝味」,秋刀魚又唔會腥喎,
Menu
生蠔拼盤連意大利白酒一支 $198(原價$298)
煙三文魚沙律$88
呢個烤焗海鮮拼盤都好抵食,有蒜蓉大頭大虎蝦、巴馬臣芝士焗扇貝、芝士黑松露焗大磨菇、蒜蓉翡翠螺、同埋岩鹽焗秋刀魚。賣相都幾有睇頭架,食落又好新鮮,蝦肉彈牙,螺肉爽口,扇貝鮮甜「芝味」,秋刀魚又唔會腥喎,仲食到少少焦香鹽焗味tim,至於個黑松露大磨菇,仲好juicy
意大利辣肉腸薄餅$128
呢個pizza反而就遜色左d,似平時麵包鋪入面既pizza包咁,size細左d,味道都還可以既