2011-09-05
本身訂左食八點半時段, 但突然間知道之後仲要趕去朋友生日派對, D野食實落唔到格, 所以決定改食6點-8點既時段6點準時抵達後, 餐廳比我預期中細, 成間野連埋座位同放食物既地方得2000尺左右, 不過尚算舒適, 唔影響我既食慾係咪我地太準時呢?! 6點得三兩枱客係度, 場面十分冷清 (直到最多人既時候, 好似都唔夠一半客, 係咪因為6點呢舍時段太早?!)食物方面, 先講冷盤海鮮有即開生蠔兩款, 一款法國一款蘇格蘭, 兩款都係海水味比較重, 但係我覺得以自助餐生蠔黎講, 非常滿意, 食左超過兩打蟹腳亦有兩款, 皇帝蟹腳大大碌淡淡肉, 好好味, , 雪場蟹腳唔太突出但都正常兩款蟹腳供應源源不絕, 並非有食家講既只出一轉, 唔知關唔關食6點呢個時段既問題除此之外仲有凍蝦, 青口, 翡翠螺, 小龍蝦等, 味道正常啦, 但係自助餐 吸引唔到我再食另外有一款parma ham, 味道亦都唔錯, 食左幾塊 本人一心已經係主要食蟹同蠔, 其他熱盤講真無咩點試過想試朋友半塊乳豬, D皮韌到我咬唔開要食哂食塊...可以不試其餘都係D咩咖哩豬牛雞呀, 咩菜呀之類啦, 我完全無食過朋友試左佢即整既pasta
食物方面, 先講冷盤海鮮
另外有一款parma ham, 味道亦都唔錯, 食左幾塊
其餘都係D咩咖哩豬牛雞呀, 咩菜呀之類啦, 我完全無食過
朋友試左佢即整既pasta 話味道幾好
有趣陰謀論: 小弟跟女朋友首先抵達, 食左20分鐘, 另一對重量級朋友先至到, 侍應一見到佢兩個坐低盲即刻埋去問: 你好想飲D咩汽水呀?! 我地呢度任飲架喎!" 但係我坐左係度20分鐘都無人埋黎提我呢樣野. 應該係見到佢地兩個應該好食得, 特登揾D汽水質飽佢地
總括黎講, 如果目標為本係為左食蠔同蟹的話, 絕對抵食同埋好味
但係如果想大堆頭有好多選擇的話一定會失望而回
最後服務水準都幾好, 收碟算快, 個經理仲有見你考慮緊拎咩食好既時間, 順口推介少少野俾你參考