2018-04-04
星期日又係煩同女友揀去食咩既時間今晚有個朋友介紹話觀塘有間蠔幾扺食,所以直接問左佢拎地址就過左黎試下,食完都覺得唔差可以介紹下比大家門面黎講,都幾高級咁,有些高級西餐廳既味道而入門口望既呢邊只係一部分既座位180度後面仲有一個好大既地方,位置都非常舒服寬闊我估朋友介紹既就係呢個蠔宴望落價錢的確幾吸引,而且都幾多選擇,多人食既應該仲扺本身諗住叫二人白酒生蠔套餐但睇黎中碼生蠔好多人揀,性價比應該最高,7點幾已經冇得點所以點左一人套餐白酒配海鮮的確係幾match呢6隻蠔既size 雖然唔係中碼,但呢個價錢,出黎既都覺得好大隻,食落都幾鮮鐘意食蠔既的確可以試一下呢間羊架外皮酥脆,味道調教得唔錯加上薄荷醬,夾得唔錯唯一可以改善係個薯角,上碟時已經有d凍凍地,雖然都係脆,但食落冇熱辣辣咁好我同佢都鐘意食海鮮,所以叫左個烤海鮮拼盤,上菜睇落好豐富!每樣既size 都好夠,芝士咖啡菇濃郁得黎亦烤得岩岩好烤元貝亦鋪滿左好多芝士,魚同蝦既肉質都好結實,總括黎講係幾好味煙三文魚沙律上得有d唔合時,上左羊架之後先上,不過見佢鋪滿成個面,咁就算la,加埋黑醋汁,的確幾好
門面黎講,都幾高級咁,有些高級西餐廳既味道
而入門口望既呢邊只係一部分既座位
180度後面仲有一個好大既地方,位置都非常舒服寬闊
我估朋友介紹既就係呢個蠔宴
望落價錢的確幾吸引,而且都幾多選擇,多人食既應該仲扺
本身諗住叫二人白酒生蠔套餐
但睇黎中碼生蠔好多人揀,性價比應該最高,7點幾已經冇得點
所以點左一人套餐
白酒配海鮮的確係幾match
鐘意食蠔既的確可以試一下呢間
羊架外皮酥脆,味道調教得唔錯
加上薄荷醬,夾得唔錯
每樣既size 都好夠,芝士咖啡菇濃郁得黎亦烤得岩岩好