2019-05-14
又到每月一次慶祝紀念日出街食飯嘅日子,今次同honey嚟到灣仔「蠔一蠔」🤣坐低無幾耐職員就送上熱辣辣嘅香草麵包,配橄欖油同黑醋一齊食好好味。我哋叫左兩款蠔,兩款都好新鮮。第一款係Holland Pacific,海水味比較淡一D,好清甜。第二款係Irish Rock,海水味重,蠔味濃郁。兩款都好味,但如果真係要選,我同honey鍾意呢款多D。食完蠔飲啖檸檬水清下口腔之後就飲黑松露蘑菇湯,黑松露味濃郁,加上蘑菇碎,無論何時都係我嘅favourite🥰然後職員再送上安格斯肉眼扒,肉質幾嫩滑,唔錯。牛肉係honey嘅摯愛,我反而鍾意西班牙蒜片蝦,蝦好新鮮,加埋濃郁嘅蒜片味,非常惹味。之後食白酒煮鮮蜆扁意大利麵,意大利麵爽口彈牙,完全吸收晒白酒嘅香氣,再加埋新鮮嘅大蜆肉,大滿足!最後食埋甜品,就sweet sweet咁離開啦❣️
我哋叫左兩款蠔,兩款都好新鮮。
然後職員再送上安格斯肉眼扒,肉質幾嫩滑,唔錯。
最後食埋甜品,就sweet sweet咁離開啦❣️