2020-11-27
要食海鮮,當然要去蟹仙老闆係海鮮供應商,自然為自己餐廳供應最靚嘅海鮮✨今次選咗$399 套餐,有10款海鮮每款海鮮店員都會較好最完美嘅時間嚟蒸,確保每款海鮮可以保持鮮味~🌠越南頂角膏蟹之前食過奄仔蟹,今次決定要食膏蟹一睇膏蟹就知真係超多膏呀~鮮橙色蟹膏,膏質稠密而且香滑可口!蟹肉結實、清甜~非常滋味❗🌠麵包蟹真係唔係周圍有得食,食過一次就對麵包蟹念念不忘~麵包蟹食嘅係佢嘅蟹膏,蟹黃濃郁完全係蟹黃嘅王者!麵包蟹既蟹肉就比較少,但蟹鉗位都有唔少蟹肉用比較鮮嫩~🌠澳洲青年龍蝦講到最好食嘅龍蝦?當然係澳洲龍蝦! 要食澳洲龍蝦就要清蒸, 咁樣就可以食到澳洲龍蝦嘅鮮味!龍蝦肉厚鮮甜,店員教我地慢慢成條食嘅方法,咁樣就可以試真到龍蝦嘅肉質同鮮甜!🌠台灣九孔鮑魚上檯後,見住啲鮑魚仲食郁,真係好新鮮!蒸完鮑魚肉質鮮美,口感脆嫩!🌠越南大虎蝦一睇就知超大隻,蝦肉肉質鮮美,口感脆嫩~蝦頭仲有超多蝦膏😆🌠月亮貝真係超大隻!月亮貝出名味道非常鮮美, 而且肉質非常肥嫩,食一粒真係好滿足😜食完蒸完海鮮,仲有海鮮精華粥吸曬海鮮嘅鮮味,非常鮮甜!而餐後甜品係椰汁官燕 一睇就知勁足料,啖啖官燕,清甜美顏😜
老闆係海鮮供應商,自然為自己餐廳供應最靚嘅海鮮✨
今次選咗$399 套餐,有10款海鮮
🌠越南頂角膏蟹
之前食過奄仔蟹,今次決定要食膏蟹
一睇膏蟹就知真係超多膏呀~鮮橙色蟹膏,膏質稠[调皮]密而且香滑可口!蟹肉結實、清甜~非常滋味❗
🌠麵包蟹
🌠澳洲青年龍蝦
講到最好食嘅龍蝦?當然係澳洲龍蝦!
🌠台灣九孔鮑魚
上檯後,見住啲鮑魚仲食郁,真係好新鮮!
蒸完鮑魚肉質鮮美,口感脆嫩!
🌠越南大虎蝦
一睇就知超大隻,蝦肉肉質鮮美,口感脆嫩~蝦頭仲有超多蝦膏😆
🌠月亮貝
食完蒸完海鮮,仲有海鮮精華粥
吸曬海鮮嘅鮮味,非常鮮甜!
而餐後甜品係椰汁官燕
一睇就知勁足料,啖啖官燕,清甜美顏😜