2018-12-25
臨近聖誕節,同班同事都做反個冬,去食豪d揀左呢度食個海鮮做冬飯!新蒲崗呢條街原來都幾多海鮮火鍋,不過遠遠就俾呢間個招牌吸引住門口等既人都有唔少,好在早一日已訂左,等左15分鐘左右就入得好在好在入面裝修一d都唔舊式個草帽蓋有條繩吊住,食時就拉落黎,幾方便我們點左個298海鮮餐🐟有好多款海鮮🦞九孔鮑魚,大元貝,貴妃蚌,海中蝦,龍躉片,青口。當中最中意貴妃蚌同大元貝好新鮮,蒸完岀來個鮮味更加突出!好爽口龍蝦又係我地盛讚之一!好大隻!龍蝦膏好rich 肉地都好厚好新鮮個膏好甘甜終於到萬眾期待既主角越南頂角膏蟹🦀未蒸就已經俾d蟹膏吸引住蒸完更加有驚喜!個蟹膏蒸得岩岩好絕對係大隻又新鮮一人一半真係岩岩好,因為個份量都唔細。蒸完個色水有少少唔同,店員話係蟹自己食既野唔同,有d食菜多既d膏就深色d,食肉多既就鮮艷d😯佢地都好細心講解😊我食左隻係食菜多d既個膏既味道就無食肉既咁濃味,但都好甘香好creamy食完一輪,要食反d菜菜子去平衡反經過海鮮汁水既洗禮,個蒸鍋充滿海鮮味,d菜菜子好入味,好鮮甜😍到最後,吸收曬鮮味既精華,好甜好甜食完一人一碗岩岩好好,好滿足以呢個價錢,可以食到咁多新鮮海鮮,大家都好滿
入面裝修一d都唔舊式
個草帽蓋有條繩吊住,食時就拉落黎,幾方便
我們點左個298海鮮餐🐟
龍蝦又係我地盛讚之一!好大隻!龍蝦膏好rich 肉地都好厚
好新鮮個膏好甘甜
終於到萬眾期待既主角
越南頂角膏蟹🦀未蒸就已經俾d蟹膏吸引住
蒸完更加有驚喜!
食完一輪,要食反d菜菜子去平衡反
以呢個價錢,可以食到咁多新鮮海鮮,大家都好滿意呢餐做冬飯下次新年前會再黎食個團年飯👯♀️👯♀️