2022-05-12
超級推薦這間相當抵食的米芝蓮餐廳,新加坡福建菜, 服務好,食物高質素,價格優惠🫶🏻👍🏻!必定要再來😋👍🏻!📌茶芥-是菊花茶🌼,菊花清新,香氣撲鼻🫶🏻📌蟶霸🐚:佢哋有九種蟶子的食法,$199有兩款蟶子菜式,相當吸引,我揀咗以下兩款🫶🏻好正,隻隻大大隻,鮮甜爆汁,好厚肉!📌椒鹽哆頭蟶🐚,相當酥脆可口,聖子爽口,鮮味十足,相當震撼的菜式!📌紅菇蟶湯🐚🍲,未飲過蟶子的湯品,相當驚喜,顏色相當吸睛,蟶子極度鮮味,完全冇沙,紅菇亦香濃😋😋📌傳統海蠣煎🦪$119福建做法,蠔肉豐富🦪,蛋香濃郁,煎得相當吹口,加埋特色辣醬,惹味無窮📌百秒黃花魚🐟$78每條魚大概200克,獨特方式烹調,只用100秒蒸熟一條魚,魚肉相當滑溜,新鮮好吃,魚湯濃郁好飲😋📌金湯時蔬🥬$79 揀咗莧菜,上湯濃郁,配合蒜子和皮蛋,經典好吃📌蝦苗拌頭水紫菜$45每年第一批質素最好的「頭水紫菜」,新鮮,清爽,濃郁👍🏻😋📌薄荷枇杷凍$38喜歡清新口味的朋友可以點這個,薄荷的清新香氣,仲有個爽脆枇杷係上面😋🫶🏻📌蓮子木耳湯$38經典高質的糖水,滋補養顏,完美作結😋👍🏻😍
📌茶芥-是菊花茶🌼,菊花清新,香氣撲鼻🫶🏻
📌傳統海蠣煎🦪$119
📌百秒黃花魚🐟$78
📌蝦苗拌頭水紫菜$45
每年第一批質素最好的「頭水紫菜」,新鮮,清爽,濃郁👍🏻😋
📌薄荷枇杷凍$38
📌蓮子木耳湯$38
經典高質的糖水,滋補養顏,完美作結😋👍🏻😍