2022-12-12
餐廳岩岩開嘅時候,要大排長龍,起碼要等一個鐘以上。後來疫情,等半個鐘就可以入座,有時好彩仲唔洗等添。最近好掛住佢啲蛋糕🤤,之前打電話去餐廳,reception 話要等最少一個鐘,所以星期六6點就去拎籌,再係附近商場行住街等😌7點返去嘅時候,即刻有得入座✌🏻聽到職員同岩岩拎籌嘅人講,最快要等到9點😵😵入座後,第一時間掉低啲嘢,就去蛋糕櫃🍰揀想食嘅蛋糕😆朋友想一人一件,我即刻阻止咗佢🤦🏻♀️雖然蛋糕大小睇落同一般切餅無異,但佢係十分十分十分膩🤦🏻♀️,所以千祈唔好貪心,以免眼闊肚窄,浪費食物。今次一心想去食蛋糕😂,所以主食只係叫咗一個墨西哥餅。Quesadilla 墨西哥烤餅($102)如果配雞肉就($140)其實好想試其他Atppetizers,但佢份量實在好大,我哋好忍手咁只係叫咗一個🤦🏻♀️,千萬唔好貪心🥲烤餅入面有青椒、芝士同紅椒,會配青醬、蕃茄莎莎醬同酸忌廉。我記得以前試過雞肉餡,有肉的話比較好食,因為素烤餅青椒味太濃了,我係蠟筆小新嚟,唔食青椒🫑🙈食完烤餅,就到真正嘅主食😈😈😈Chocolate Mousse Cheesecake朱古力慕絲芝士蛋糕🍰 ($82)蛋糕面有朱古力碎
7點返去嘅時候,即刻有得入座✌🏻
聽到職員同岩岩拎籌嘅人講,最快要等到9點😵😵
今次一心想去食蛋糕😂,所以主食只係叫咗一個墨西哥餅。
Quesadilla 墨西哥烤餅($102)
如果配雞肉就($140)
食完烤餅,就到真正嘅主食😈😈😈
Chocolate Mousse Cheesecake
朱古力慕絲芝士蛋糕🍰 ($82)
蛋糕面有朱古力碎,有忌廉伴碟🍰
朱古力味好濃,配濃芝士,再加埋忌廉🤤
好好好好好好味😋
餐廳偏向重口味,所以蛋糕都係偏甜
食哩間餐廳嘅時候,記住一定留肚俾蛋糕😆
(P.S. 佢哋嘅餐前麵包都好好食😆🥖)