2020-09-17 74 浏览
同囡囡到北角做野,都未試過去北角匯,今次咁岩經過就入去留下腳印。入到北角匯搭lift 上2樓,諗住由上邊行落黎,一開lift門就見到一間好得意既舖頭,成間舖頭都係蛋型,有蛋型既裝飾,蛋型既燈,蛋型既鏡等。吸引左我地係門口睇下個餐牌,原來都係食蛋為主喎,囡囡鐘意食蛋,就入去試下。餐廳叫Tamago-EN, 就如所講 Tamago-EN係以雞蛋為主題材料,而所有雞蛋都係由沖繩縣直送,非常新鮮,見佢地太蛋出黎既蛋黃色係偏向橙黃色,比我地平時食既雞蛋顏色偏深。今次我地叫左大板燒風八爪魚卷,半熟蛋沙律三文治,和牛漢堡套餐同埋朱古力香蕉芭菲大板燒風八爪魚卷,有厚厚既雞蛋包住八爪魚同埋紅薑,好有口感,食落去真係好似食緊章魚小丸子。半熟蛋沙律三文治,個蛋沙律真係好滑好香,沖繩雞蛋整既係唔同D。最後就係和牛漢堡套餐,一黎到就同我初初講粒太陽蛋真係同天花既蛋型裝飾好似,而個和牛漢堡鬆軟好味道。最尾仲叫左個芭菲俾囡囡食,又滑又香朱古力味,囡囡仲好驚訝,乜芭菲都係用蛋整架🤣當然唔係喇。不過佢就食得好開心,話下次要帶埋婆婆同妹妹黎食過仲諗埋下次黎食咩添。