2023-04-11 750 浏览
呢间餐厅以粤式小炒为主打,网上评价唔错,我都趁著周末晚上黎尝尝。首先,我点咗招牌菜之一嘅「炸虾饼」。呢道菜嘅虾饼外皮炸得好酥,虾肉鲜甜有弹牙,同埋搭配店家自制嘅特制辣椒酱,味道更加香辣,好好味。值得一提嘅系,呢道菜份量十足,足以供应三至四人享用,非常实惠。其次,我又试咗招牌菜「手切牛颈脊」。呢道菜嘅牛肉好嫩滑,入口即化,再加上店家秘制嘅酱汁,令味道更加突出,真系好值得一试。最后,我仲试咗「鳝片」。呢道菜嘅鳝片好鲜嫩,入口即化,同埋配上店家特制嘅酱汁,味道鲜美,特别啱搭配米饭一齐食。总括而言,「滚得栈」嘅菜式好丰富,价钱实惠,而且每道菜份量都好足够,非常啱哂畀屋企人或者朋友一齐聚餐。而且餐厅嘅环境好宽敞舒适,加上服务态度好亲切,整体用餐体验好愉快。如果你正寻找一个正宗嘅粤式小炒餐厅,我一定会好推荐你黎「滚得栈」试下。

2023-04-03