2022-10-10 333 浏览
因為進行緊生酮飲食,如果諗唔倒食乜都會外賣紅燈籠個雞扒椰菜花飯,雞扒夠大塊又嫩又多汁,椰菜花飯份量又夠晒多。不過發覺佢嘅品控唔係好穩定,有次椰菜花飯俾左白飯(好在即場check一check先發現),有時塊雞扒又好乾,而今晚就出事添了……我地叫左蔥油雞扒蛋碎花/日式咖喱雞碎花,仲有串燒五花肉/燒開邊雞中翼…啲椰菜花好唔新鮮,有輕微嘅酸味,好可能冇放雪櫃/食材放得太耐。個日式咖喱啲雞都有同樣問題,有輕微酸味,而個五花肉亦有同樣問題。而個開邊雞中翼就燒得太乾,淨係睇個樣就知同之前水平有出入。另外椰菜花同隻煎蛋都有好多「鑊屎」,完全不能接受,係咪廚房換左人?定係請左個新手part time?整個體驗非常差,所謂十功不能抵一過,希望今次只係個別事件,如果再有同樣情況就唔再幫襯了

鑊屎