2020-05-09 26 浏览
今日奶綠男收工去左佢盤附近既紅橋食埋飯先返屋企 去親紅橋都見到幾多餐廳 今次俾一間寫住大大隻岩石牛扒屋既招牌吸引 見佢地有晚市套餐 除左主菜之外仲包餐湯同前菜 飲品同埋甜品 幾好喎 於是我地揀完食咩之後前菜好快就到左 前菜睇落絕對唔馬虎 有件正正方方既玉子燒 一粒幾大既帶子同埋凍蝦 跟埋一啲沙律菜 同埋忌廉薯蓉湯 前菜擺盤上都放得幾用心 雖然帶子同凍蝦似係雪藏野 鮮味有少少缺但食落口感幾好無腥味 都okay 沙律菜亦幾新鮮 幾爽脆 配埋沙律醋幾開胃 薯蓉忌廉湯 湯面仲有啲忌廉略略做左拉花線條 都幾有心思 飲落每啖湯都充滿住幼滑既薯蓉 調味亦幾好 主菜我地分別揀左岩石安格斯西冷牛扒同埋岩石法式燒羊架 兩份都配左薯菜 牛扒厚度幾適中 嚟到既時候店員同我講塊扒暫時係3成熟同時送上左一塊岩石板 俾我哋接自由喜好燒到五定七成熟 塊扒唔會太油膩 脂肪比例都幾平均 我地加左埋小小鹽食 肉味都幾出下 口感都幾好 一啲都唔韌 唔難切開 好易食 岩石法式燒羊架 唔係平時既香草羊架個啲 食落幾有羊肉既原味 肉質食落幾有彈味 都唔錯 甜品係泡芙有啲士多啤梨雪糕起裡面係幾完滿既一餐 全個晚餐都唔

岩石法式燒羊架 唔係平時既香草羊架個啲 食落幾有羊肉既原味 肉質食落幾有彈味 都唔錯 甜品係泡芙有啲士多啤梨雪糕起裡面係幾完滿既一餐 全個晚餐都唔錯 只係杯水果百香果特飲甜咗些小