2024-01-08 10 浏览
竟然比我喺荃灣搵到一間性價比好高嘅雞煲店,平時食雞煲都要出到旺角,今次呢間真係平靚正又大份,而且味道真係好特別🥰今次我哋叫咗一隻雞煲,但係份量多到覺得可以三至四人食,下次兩個人應該叫半隻就夠,因為佢入邊仲有好多唔同款式嘅配料,仲有好好味嘅串燒同小食😙一隻雞嘅雞煲,真係多到貼住個煲蓋😂今次揀咗金朝雞煲試一試佢哋嘅招牌味道,聞落去嘅味道有啲似咖喱魚蛋,如果鍾意食辣味嘅朋友可以要求佢加辣😍香味撲鼻,加少少辣更加惹味,聞落去似咖喱魚蛋,但食落口又唔係咖喱味😂😂鹹鹹香香,食食吓又會覺得有啲沙嗲味,又有啲紹興酒味😂😂個味道好特別,但係我真係好鍾意,超級開胃😂雞肉大大嚿,每一舊都食到好多肉,所以真係好飽,兩個人分一隻雞就食唔到咁多配料了🥲雞肉非常嫩滑,調味得好好,令到食物更加惹味一定要食佢哋嘅串燒,雖然有少少偏鹹,但係食材唔乾,鎖住了牛舌嘅肉汁,爽口彈牙👍食完雞煲仲可以打邊爐,豆腐串必食,因為會吸入惹味嘅湯汁😍牛肉新鮮,花紋都非常靚,識落油脂分泌均勻,揀材料一定揀可以吸入湯汁嘅食材,大大增加咗食材嘅鮮味🥰🥰🥰嚟到一定要試吓佢哋嘅特色飲品,菠蘿冰同紅豆冰,甜度適中,唔好見到菠蘿冰個顏色好似色素咁,其實

食完雞煲仲可以打邊爐,豆腐串必食,因為會吸入惹味嘅湯汁😍

嚟到一定要試吓佢哋嘅特色飲品,菠蘿冰同紅豆冰,甜度適中,唔好見到菠蘿冰個顏色好似色素咁,其實係健康嘅石榴汁😍而紅豆冰奶味較重,红豆亦香甜👍

10分我會比8分,因為佢哋嘅份量真係好多,而且個味道好特別好新鮮,材料都冇偷工減料,而串燒嘅味道亦都唔錯,店員嘅態度都好好,佢哋除咗雞煲之外仲有飯餐,抵食性價比高😙🫶