Stephen 617
蘭桂芳中的隱世高級扒房 唔止扒正 連cocktail都好正🥳
Stephen 617
2023-03-13
关注
今晚女朋友生日就陪佢去咗中環呢間高級扒房試吓
首先叫咗一個龍蝦湯服務員佢好細心問要不要share飲用 原來佢一半份量都好多都夠一位用個湯好Creamy又濃 龍蝦肉又香😋
再黎一個紐西蘭青口 一上枱超大盤😂應該夠三至四人食。由於真係超級好食關糸 仲有個麵包都燒得好香所以我地都好快清左佢🤣
扒就叫左美國400日安格斯西冷扒。紐西蘭400日和牛肉眼扒 每一件扒都可以額外加錢升級鵝肝 牛骨髓或蜜糖煙肉 本身想叫鹅肝 但無奈地服務員話冇貨🥲所以改咗要牛骨髓 同 蜜糖煙肉 雖然冇鵝肝食,但係都好有驚喜原來牛骨髓糸咁好食 又香又滑 另外件煙肉可能之前食得太多野太飽了 對比之下差小小🙈可能太甜同肥膩兩個人食一串就差唔多 但係燒得都好有水準的 有焦香味
我哋一開始叫左兩杯糸佢公司Bartender自己設計的特色cocktail 都好特別 飲到唔喉之後再叫多兩杯Cocktail🙈
總結來說地方格局係適合情侶拍拖撐下枱腳的服務員又nice又細心👍🏻食物質素都有90分
咁多酒就知道cocktail都唔會差得去邊啦🎉
咁多酒就知道cocktail都唔會差得去邊啦🎉
好Creamy又濃 龍蝦肉又香😋
好Creamy又濃 龍蝦肉又香😋
生熟度控制得好好   沒有Overcook  麵包又燒得好香有少少炭香味  吸收埋啲青口汁簡直一流
生熟度控制得好好  沒有Overcook  麵包又燒得好香有少少炭香味  吸收埋啲青口汁簡直一流
我點左兩件都medium   Rare但好似熟左小小    肉味糸幾濃的  有肉汁的  燒香味方便就差小小
如果喜歡刺激味蕾的可以試吓  Chef  Said(左)入口fresh  又帶點辛辣  好特別👍🏻
呢個係叫牛扒加$158就有的    又滑又香的油脂感再配上麵包  雖然冇鵝肝食但係呢都可以頂住先
燒得好香有焦香味  糸好食的但係又甜又肥會好快滯  所以我建議人多先好叫  如果兩個人就未必食得曬了  我覺得一人半件就岩岩好☺️
赞好
检举
龍蝦湯
紐西蘭青口
美國400日安格斯西冷扒200g。紐西蘭400日和牛肉眼扒200g
特色coattail  The  Chef  Said        Lilly  Lychee&Fizz
黑松露牛骨髓
蜜糖煙肉