2023-12-07
呢排完咗sem,終於可以食返多啲正常晚餐✨唔洗成日quick dinner~可以慢慢歎❤️作為meat lover 嘅我,梗係要捧吓燒肉場啦😍早幾日就去咗九龍灣嘅🥩 #濟洲燒肉食堂入座嘅時間大概7點左右~已經好full好彩有book,先唔洗等👏🏻.一坐低睇完menu有啲選擇困難🙈🤣所以搵咗職員求救畀建議,貪心嘅我咩肉都想食吓,所以聽意見下叫咗🥩厚切牛小排、濟洲特上豬🐷拼盤同埋食堂蘋果🍎梨汁🍐雞肉~個人覺得雞肉超有驚喜👏🏻好嫩滑又有少少微甜,有啲甜味再點醬汁食,食落唔會太鹹😋豬拼盤上枱嘅時候都幾震撼有五花腩、豬頸肉、特厚切連骨豬扒同埋豬皮,個豬扒燒🔥到咁上下要剪開繼續燒肉質juicy唔會鞋烚烚,個豬頸肉都係好吸引,好粗切,燒完食落個口感爽口同埋彈牙👏🏻好食過平時薄片切嘅口感幾倍😍而牛小排油脂分佈幾均勻,燒完出嚟都幾香.除咗肉,我哋仲叫咗個芝士明太子石頭飯✨個飯嘅調味做得幾好,而鍾意芝士嘅我再額外加咗爐邊嘅芝士落去個飯度,令芝味更濃郁😋如果個飯再乾身多少少就更完美喇👏🏻.甜品方面,其實就係畀隔離枱燒到🤣見到人哋燒得好過癮,所以我哋都叫咗個朱古力棉花糖,用竹籤拮住粒棉花糖慢慢細火燒,再放上朱古
唔洗成日quick dinner~可以慢慢歎❤️
作為meat lover 嘅我,梗係要捧吓燒肉場啦😍
早幾日就去咗九龍灣嘅🥩 #濟洲燒肉食堂
入座嘅時間大概7點左右~已經好full
好彩有book,先唔洗等👏🏻
一坐低睇完menu有啲選擇困難🙈
個人覺得雞肉超有驚喜👏🏻
好嫩滑又有少少微甜,有啲甜味再點醬汁食,食落唔會太鹹😋
豬拼盤上枱嘅時候都幾震撼
除咗肉,我哋仲叫咗個芝士明太子石頭飯✨
用竹籤拮住粒棉花糖慢慢細火燒,再放上朱古力餅度食,不錯,但建議想食要留肚,唔好食咁多肉🙈而飲品方面,我覺得我哋叫嘅巨峰提子果汁同埋柑橘梳打都幾解膩,不太甜👏🏻微酸同埋夠凍,啱晒食燒肉嘅時候飲🍹