2017-11-13 104 浏览
經舊同事介紹 銅鑼灣有間以凡高畫作做主題既餐廳 本身自己好鍾意凡高既畫作 所以今個星期lunch就約埋個朋友一齊去試下銅鑼灣區黎講 餐廳空間屬於寬敞 舒服 畫作並唔多 但lighting方面做得幾好 裝潢都有歐洲既感覺 當日下午客人唔太多 好啱同朋友靜靜咁傾下計談下心 侍應態度可以比10分 有禮貌 setlunch選擇幾好多 有貴同平d 同友人各選一set試食先上頭盤 逐個course上 唔會急急忙忙趕你走 首先有蘑菇湯 佢值10分 必叫 超足料兩款setluch都有跟salad 邊款貴邊款平 一眼就知 但兩款都好好味 唔會太多dressing 搞到變滴水salad仲有餐包 食到呢到都已經好飽當然仲有maincourse 叫咗意大利飯同煎魚兩個都做得好出色 出乎意料之外 煎魚外皮酥脆 意大利飯唔會覺得因為creamy sause而變到好「漏」 非常欣賞仲有兩個小甜品送埋 非常完美地結束呢個lunch

兩款setluch都有跟salad 邊款貴邊款平 一眼就知

仲有餐包 食到