2022-10-01 110 浏览
想不到美麗華廣場🛍有如此日系清幽嘅地方🤩,整個設計以木系為主🪵,配以大量綠色植物🌿,帶出輕鬆雅緻嘅感受。餐廳內間隔大致分為三部分,而最吸引嘅當然系榻榻米位,和風石春、昏黃燈光加上軟熟坐墊,非常舒適~▶️野餐小木盒🧺($468 for 2)哩個洗版木盒相信不少人都見過,下午茶哩個價錢跟埋飲品,想同閨蜜朋友來暢談再合適不過。木盒上桌時還跟兩碗熱騰騰嘅羅宋湯🥣,足料至極,又暖又開胃。講返個木盒,打開似龍船形狀,每層以日式和紙做墊,非常精緻🫶🏻。本人一向嗜好鹹食,覺得最好味嘅系鵝肝慕絲熊仔餅,吞拿魚三文魚子撻,同柚子啫喱蟹肉杯。其中熊仔餅造型可愛🐻,鵝肝慕絲順滑濃郁,特別適合打卡。甜食方面司康系抹茶味道🍵,入口微澀,可塗上菠蘿果jam🍍同抹茶cream食用,其他小甜點買相精緻🧁🍰。▶️炸廣島蠔🦪•檸檬醬🍋($88)朋友話小木盒D鹹點好出色,想試多樣鹹點,於是就order咗炸廣島蠔。作為小食十分合適,廣島蠔大大粒,炸粉吾會太厚,配埋檸檬醬,鹹中帶點兒酸甜,開胃又好味😋!美麗華廣場上面還有許多店鋪可以滿足購物慾望🛒,食完又可以繼續行街喇💃💃💃!

▶️野餐小木盒🧺($468 for 2)

▶️炸廣島蠔🦪•檸檬醬🍋($88)