2022-06-12
疫情放寬一段時間,市面終究回復正常晚市用餐啦👏小編係時候獎勵下自己,食返D慢慢嘆嘅色香味齊哂嘅日本菜體驗。呢間位於銅鑼灣嘅山女魚經朋友介紹,半個月前已經訂左個二人鐵板餐聚舊。Cubus上到三樓一望已被Bearbrick 格格門面外牆震懾,再到室內Star War 熊加埋日本酒樽嘅主題式display。氣派十足到連小編都覺得自己提高左藝術氣質🤣👍餐廳主要分為三個用餐區域,分別係今次訂左嘅鐵板燒、廚師發辦及爐端燒。三個區域均有專區師傅開放式照顧招待,鐵板燒區域空間感唔錯,同時段有兩位客人相隔,一齊同廚師吹水傾計特別享受。Teppanyaki Set For 2 (Dinner) $1980推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️二人餐包括有前菜、日式沙律、時令野菜,湯品及甜品。當然鐵板上嘅主角還有六款帆立貝配蟶子、香煎南非飽魚、鐵板白鱈魚、鐵板大虎蝦、美國牛肉薄烧 (另可升級A5 日本鹿兒島和牛薄燒)鐵板日式白飯魚仔炒飯呢到嘅鐵板燒師傅除左專注於鐵板上舞動發揮之外,連上碟擺盤調味都非常講究👍影相打卡一流👏係藝術館內嘅藝術品食用享受!🔖豪華級帆立貝配蟶子配以海膽及魚子提鮮,底層師傅用心調配左紅燈籠椒蓉帶起整體嘅甜味
疫情放寬一段時間,市面終究回復正常晚市用餐啦👏
小編係時候獎勵下自己,
食返D慢慢嘆嘅色香味齊哂嘅日本菜體驗。
呢間位於銅鑼灣嘅山女魚經朋友介紹,
半個月前已經訂左個二人鐵板餐聚舊。
氣派十足到連小編都覺得自己提高左藝術氣質🤣👍
餐廳主要分為三個用餐區域,
分別係今次訂左嘅鐵板燒、廚師發辦及爐端燒。
三個區域均有專區師傅開放式照顧招待,
鐵板燒區域空間感唔錯,同時段有兩位客人相隔,
一齊同廚師吹水傾計特別享受。
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
二人餐包括有前菜、日式沙律、時令野菜,湯品及甜品。
當然鐵板上嘅主角還有六款
帆立貝配蟶子、香煎南非飽魚、
鐵板白鱈魚、鐵板大虎蝦、
美國牛肉薄烧
(另可升級A5 日本鹿兒島和牛薄燒)
鐵板日式白飯魚仔炒飯
呢到嘅鐵板燒師傅除左專注於鐵板上舞動發揮之外,
連上碟擺盤調味都非常講究👍
影相打卡一流👏係藝術館內嘅藝術品食用享受!
🔖豪華級帆立貝配蟶子配以海膽及魚子提鮮,
底層師傅用心調配左紅燈籠椒蓉帶起整體嘅甜味😋👍🤔
🔖香煎南非飽魚以金箔點綴變得更高貴大方,
網切加上醬汁mix黄燈籠椒底汁令味道有驚喜,
黄燈籠蓉配兩件蘿蔔入口錦上添花🥳
🔖鐵板白鱈魚個魚皮脆到我停唔到口即問師傅烹調方法👍
🔖鐵板大虎蝦肉感同入口有驚喜滋味,
同場睇埋隔離嘅龍蝦令小編諗定下次慶祝日要食😂
🔖牛肉薄烧咁岩師傅話整開A5和牛😂 所以就升級埋來個一視同仁,
牛肉包裹住入面嘅蒜蔥粒,非常滿足。
🔖開始大半飽再來一個超多嘅日式炒飯,
白飯魚仔拌勻後香口飽足👍
最後還有炒野菜再加個濃郁龍蝦湯,
性價比非常高👏 食埋個解膩嘅甜品芝麻雪糕,完美句號!
整體服務環境空間同埋食物質素味道都十分滿意👍
好企得同另一半或者閨蜜來靜靜享受傾計嘅慢活好地方,
就喺準備回復去日本旅行前來一個用餐代入吧🥳
👅美味: 9️⃣ 😮驚喜: 9️⃣